De nieuwe website van de vzw Ondernemen.Brucity

Welkom op de nieuwe website van de vzw Ondernemen.Brucity. Deze vzw moet actief bijdragen tot de ontwikkeling, de waardering en de uitstraling van de ondernemingen en de handels in al hun vormen, of ze nu een vaste vestiging hebben of ambulant actief zijn op het grondgebied van de Stad Brussel.

Met dit project wil Ondernemen.Brucity enerzijds informatie bieden aan de internetgebruikers en anderzijds deel uitmaken van de dynamiek die de handels en de handelskernen van de Stad Brussel tot hun recht moet laten komen. De site is gemakkelijk te gebruiken en dynamisch, met een modern design. Er werd in het bijzonder gelet op het intuïtieve gebruiksgemak en de duidelijke presentatie van de informatie over de opdrachten van de vzw. De site heeft ook een participatieve en een toekomstgerichte insteek :

  • Ondernemen.Brucity wil een luisterend oor bieden aan de handelaars, die goed geplaatst zijn om de verwachtingen en de gewoontes van het winkelpubliek in te schatten en zo een brede kijk hebben op de commerciële activiteit in de stad.
  •  Naast de specifieke maatregelen om de diversiteit, de originaliteit en de kwaliteit van het commercieel aanbod in onze stad te ondersteunen en te versterken (commercieel ontwikkelingsschema, webobservatorium voor de handel,…), zal de website ook bijdragen aan de ondersteuning van een proactief beleid op het vlak van onthaal en de werving van investeerders.

Om goed te anticiperen op de impact van een commerciële investering op een specifiek gebied moet niet alleen het aanbod, maar ook de vraag grondig onderzocht worden. Daarom is een gecentraliseerde, duidelijke, snelle en gebruiksvriendelijke informatiebron onmisbaar voor zowel de gemeentelijke overheid als voor de investeerders.