Inhuldiging van de nieuwe Proxy Delhaize in de Hoogstraat

 

Vorige vrijdag werd de nieuwe Proxy Delhaize (de vroegere City Delhaize) in de Hoogstraat ingehuldigd. Dit was voor de Voorzitter van de handelaarsvereniging van de Bruegelwijk en de Marollen de gelegenheid om te benadrukken hoe belangrijk de buurtwinkels zijn voor het buurtleven.
De grootdistributie in zijn kleinere vorm is een groot succes in het stadscentrum en in de wijken omdat ze inspeelt op een gedragswijziging op het vlak van snelle boodschappen in kleinere hoeveelheden. Daarnaast kan dit type winkel, indien goed geïntegreerd in de buurt (wat helaas niet altijd het geval is) bijdragen aan de levenskwaliteit en de aantrekkelijkheid van het stadscentrum. Niet alleen zijn deze winkels gemakkelijk bereikbaar en hebben ze een ruim assortiment, ze zorgen ook voor leven in de wijk. Daarnaast zijn het onthaal en de beschikbaarheid van de verkopers, evenals de openingsuren en de zondagsopening, factoren die bijdragen aan het succes van deze supermarkten in miniformaat.
De heropleving van de buurthandel is primordiaal omdat er duidelijk veel vraag naar is bij de bevolking. De hedendaagse klant wil een gepersonaliseerde dienstverlening en verkiest geografische en relationele nabijheid.
Deze mooie renovatie van een bestaande winkelruimte, een initiatief van de heer De Bevere en de heer Stassen, die de Delhaize in de Hoogstraat via een franchise uitbaten, zal zeker enthousiaste reacties krijgen van de buurtbewoners en de vele bezoekers van deze levendige wijk.