Jeudi Jardin

Back

Verscholen in het groen in het hart van de Europese wijk, wil de micro-markt « Jeudi Jardin » lokale en Europese voedingsproducten uit de korte keten promoten.

«Jeudi Jardin » telt zeven standplaatsen waar melkproducten, dranken, snacks voor kinderen, fijne kruidenierswaren en traditionele vleeswaren uit Europese landen te koop worden aangeboden.

Deze nieuwe markt kadert natuurlijk in het dynamiseringsbeleid van de buurtmarkten, zoals bepaald in het bestuursakkoord van de Stad Brussel. «

Deze nieuwe wekelijkse afspraak onder vrienden, buren en collega’s zal ook regelmatig culturele activiteiten en voorstellingen voor groot en klein ontvangen.

Parktische informatie:

 Elke donderdag van het jaar in de Maalbeekdalhof, tussen 12 uur en 20 uur.

Toegang: Metro Maalbeek

 

De marktkramers:

 

Blasco Gourmet

Blasco Gourmet is een zelfstandig uitvoerder van Spaanse gastronomische ambachtelijke producten. Extra Vierge olijfolie, typische charcuterie, likeuren, confituur of conserven, afkostig van kleine producenten die aandacht besteden aan de zuiverheid van hun grondstoffen en die ambachtelijke productiemethodes gebruiken.

 

Meer info: ww.blascogourmet.com/ facebook/BlascoGourmet

 

Campesino

Campesiño is een coöperatieve vereniging van lokale producenten, in 2013 opgericht door Nicolas Ferro.

Smakelijke Belgische streekproducten worden rechtstreeks aan de klant aangeboden via een systeem van groepsaankopen. Dit project is het resultaat van de wens om de producenten meer zichtbaarheid te geven. Via reportages over hun bedrijf, hun teeltsystemen, de geschiedenis van deze methodes wil Campesiño de passie van de producenten overbengen op de consumenten.

Meer info :www.campesino.be | Facebook/Campesiño

 

Le Chèvre-feuille

Het bedrijf van Michel Hausse en Kathy Lanckriet ligt midden in de natuur en dit komt ook tot uiting in de kwaliteit en de authenticiteit van de producten. Alle producten zijn op basis van biologische geitenmelk en worden op traditionele wijze vervaardigd.

Geleide bezoeken aan het bedrijf zijn ook mogelijk, waarbij van begin tot einde wordt getoond hoe een geitenkaas wordt gemaakt, met aandacht voor oude en moderne methodes. Op zondagnamiddag zijn er voorstellingen. Openhoevedag op 27 en 28 juni!

Meer info : Voie des Gérons, 258 -5351- Haillot GSM : 0476 3537 28 chevrefeuilles@gmail.com   www.chevre-feuille.be

 

Nata & You

Hier vindt u de traditionele « Pastel de Nata » en andere smakelijke Portugese specialiteiten, zowel hartig als zoet.

Meer info :Facebook/Nata&You

 

Adrien Marcipont

Adrien Marcipont biedt een assortiment ambachtelijke charcuterie uit de Savoie aan, evenals grote kaaswielen.

 

 

Types

  • Bio producten
  • Gourmet

Nombre d'emplacement

7

Pourcentage des produits proposés à la vente

Horaires

van 12u tot 20u