Ambachtenmarkt

Back

Eind jaren 80 startte een groepje ambachtslieden en schilders een kleine ambachtenmarkt rond de fontein van Karel Buls, ook wel Agoraplein genoemd, met de bedoeling om te tonen dat de ambachten met evoluerende ideeën en technieken uitdrukking geven aan hedendaagse creativiteit. Ze verkochten unieke, expressieve en originele stukken , in tegenstelling tot de « zielloze » industriële objecten.

In de loop der jaren ontwikkelde de markt zich rond een vaste kern van beroepsambachtslieden. Evenwel, de laatste jaren kwamen er steeds meer standhouders bij die niet op ambachtelijke wijze werken.

Daarom wilde Stad Brussel, vanaf de aanstelling van de nieuwe meerderheid, deze markt reorganiseren en de ambachten opnieuw in de kijker zetten door kwalitatieve ambachtelijke producten terug centraal te plaatsen.  Er werden 15 ambachtslieden geselecteerd, die sinds deze maand glazen of papieren juwelen, aardewerk, tekeningen, beeldjes, originele kaarsen en parfums te koop aanbieden in hun kraampjes in de kleuren van de Stad.

Met de steun van de vzw Agora Brussels, Art and Crafts Market, opgericht door de kern van ambachtslieden die de kwaliteit van hun werk willen benadrukken, wil de schepen het imago bestendigen van de enige permanente ambachtenmarkt in Brussel, in het hart van de Unesco-zone rond de Grote Markt.

 

Standhouders

 

 

Types

  • Artisanaal

Nombre d'emplacement

15

Pourcentage des produits proposés à la vente

Ambachtenproducten : 100%

Horaires

elke donderdag van 10 uur tot 20 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 uur tot 19 uur.