Nieuwstraat

Back

De Nieuwstraat verbindt het Muntplein met het Rogierplein en is over de hele lengte een voetgangerszone. Deze drukstbezochte voetgangerszone van het land is gespecialiseerd in kledingzaken en aanverwanten. Ook City 2, het grootste binnen een stadscentrum gelegen shoppingcenter, ligt in de Nieuwstraat.

De Nieuwstraat is dus een echt shoppingparadijs waar klanten naar toe trekken in de wetenschap iets te vinden of gewoon om wat te kuieren.
De Noorddoorgang biedt een ietwat aparte sfeer met zijn architectuur uit het begin van de 20ste eeuw en een luxueuzer aanbod: een oesterbar, een traditionele tabakswinkel, een messenwinkel, sandwichbars,…
Het de Brouckèreplein en de Adolphe Maxlaan worden gewaardeerd voor hun architectuur, het terras van Hotel Métropole, de bioscoopzalen en de bruids- en avondkledijwinkels.
De Grote Markt en de Nieuwstraat worden verbonden door kleinere handelsstraten waar het aangenaam wandelen is. De korte afstand tussen de commerciële en de toeristische trekpleisters is een grote troef.
Het complementaire aanbod en de goede commerciële mix tussen grote merken en kleine zelfstandigen trekken dagelijks talrijke klanten.
– De gemiddelde voetgangersstroom per dag overschrijdt de 43.000. De Kleerkopersstraat telt dagelijks meer dan 28.200 voorbijgangers. Voor de parallelle lanen, de Anspachlaan en de Adolphe Maxlaan, is dat 13.300 en 10.000. In de Schildknaapstraat, die vanaf het Muntplein naar de kathedraal en het Centraal Station leidt, komen dagelijks meer dan 8.500 voetgangers voorbij.
– Zaterdag is een topdag voor de Nieuwstraat: meer dan 60.000 voetgangers. Voor de Kleerkopersstraat ligt dat cijfer op zaterdag op 40.000.
– 40% van het publiek in de Nieuwstraat is jonger dan 24 jaar en 40% tussen 25 en 39. Het aanbod is over het algemeen redelijk geprijsd, maar de boetieks en de kwaliteitsmerken trekken ook een ouder publiek aan.
– De klanten waarderen de diversiteit van het aanbod in City 2, de moderne look en de regelmatige evenementen (week van de Gastronomie, Kerstversiering, geluid- en lichtspel, themaweken,…).

Toegang:

Gare NMBS: Noordstation

Metro MIVB: Lijnen 2 en 6

Tram: 25 , 55, 3 en 4

Nom

Adresse

Téléphone

E-mail