Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuw

Back

De Congreswijk ontplooit zich rond het Vrijheidsplein en biedt bewoners en bezoekers een gevarieerd aanbod aan aantrekkelijke restaurants en cafés, tot groot genoegen van de talloze ambtenaren die in en rond deze zone werken.

Deze wijk ligt in het noordoosten van de vijfhoek en wordt in het noorden en het oosten begrensd door de kleine ring, in het westen door de Koningsstraat en het Rijksadministratief centrum en in het zuiden door de gebouwen van het federaal parlement. Ze ligt dus een beetje ingesloten, maar is goed bereikbaar via de kleine ring, waar ook ondergronds kan geparkeerd worden, en het openbaar vervoer.
Hoewel er heel wat hoogbouw is bijgekomen, is de 19de-eeuwse architectuur in deze wijk bijzonder goed bewaard gebleven en worden groene ruimtes verweven in het stedelijke weefsel. Dankzij de vele administraties, instellingen en ondernemingen die hier gevestigd zijn, trekt de wijk dagelijks duizenden bezoekers.
Op de Koningslaan vinden we enkele zeer bekende instellingen, zoals de redactie van de krant Le Soir, hotel Astoria en een handvol hofleveranciers. In de Congresstraat, de Ijzerenkruisstraat en de Onderrichtstraat liggen dan weer veel speciaalzaken: multimedia, kleding, sportartikelen, …
De kwalitatieve buurthandel beantwoordt dus zeker aan de verwachtingen van de wijkbewoners.

Op het vlak van mobiliteit is de toekomstige GEN-Halte aan het Congresstation zeker ook een pluspunt.
Enkele cijfers:
3 metrolijnen, 4 buslijnen, 2 tramlijnen, 1.750 ondergrondse parkeerplaatsen.
3.400 haltes per dag
Op 7 minuten lopen van de Grote Markt.
4 tentoonstellingsruimtes, 1 concertzaal (het Koninklijk Circus, de grootste concertzaal in het centrum), 3 scholen.

Nom

Adresse

Téléphone

E-mail